Archive for the ‘Tips’ Category

6 kebaikan mandi sebelum subuh

  Antara kebaikan mandi sebelum subuh ialah: 1) Kulit lebih lembut dan halus Pada waktu pagi selalunya anda akan memasang “water heater” untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. Selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. Begitu juga dengan kuku, ia […]

Surah Taha adalah surah yang ke 20, juzuk 16. Surah yang baik untuk melembut hati yang keras terutama sekali dibacakan kepada ahli keluarga yang keras hati, malas dan degil untuk beribadat kepada Allah SWT. Boleh diamalkan sebagai ayat pendinding diri. Ayat 1 hingga 5 yang dibaca oleh Saidina Umar Al-Khattab r.a yang pada masa dan […]

  ————————————— 3 Pengeras “halal” untuk dapat banyak duit daripada pelanggan. ————————————— Jadikan pelanggan sebagai pasangan. Pasangan? Ya, pasangan. Tetapi, jangan salah faham. Penjelasannya begini. Seperti mana kita mahu memberi layanan terbaik kepada pasangan kita, begitu juga dengan pelanggan kita. Apabila mereka mendapat layanan terbaik, maka mereka lebih suka untuk beri duit berkali-kali. Paling mudah, […]

Mungkin  leceh untuk kita nak view satu-satu PSD tu dalam Photoshop. Buang masa je kan… Problem ni untuk Windows 7 ke atas kot. Sekarang ada cara mudah nak view file ni dari folder je, macam view thumbnail image dalam format biasa.   Download dan install Sagethumbs. Contoh folder kita sebelum boleh view PSD:   Lepas […]

Bagaimana Nak Buat Duit Raya Seperti yang anda ketahui, pada bulan Ramadhan ini, rata-rata Umat Islam berbelanja lebih sekali atau 2 kali ganda dari perbelanjaan sebenar. Mereka ingin menyambut hari raya dengan meriah sekali, sama seperti anda! Faktor “BELIAN EMOSI” mendorong mereka untuk membeli pelbagai barang untuk persiapan Hari Raya! Jadi sudah tentu mereka akan […]

Canggihnya Samsung Galaxy S4

Best pulak tengok teknologi kat S4 ni. Cuba komen sikit apa yang bestnya. Antara spec S4: Display 5inch Full HD Super AMOLED (1920 x 1080) display, 441 ppi AP 1.9 GHz Quad-Core Processor / 1.6 GHz Octa-Core Processor The seletion of AP will be differed by markets Network 2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AYAT 1000 DINAR



Universiti Teknologi Malaysia

.
rumah anak yatim

Pakar SMS




SUPER TIPS