Archive for the ‘Makan-makan’ Category

Lagi seminggu nak raya dah. Sekejap je rasanya. Kat sini pun full aktiviti dalam bulan Ramadhan. cam tak terasa je. tup-tup esok lusa dah nak balik kampung. Nak cerita pun susah pasal aktiviti kat Sudan, pasal banyak sangat nak cerita. Every week Petronita ada buat bubur lambuk untuk disedekahkan pada surau. So weekend je ada […]

Khasiat Pegaga

Hari ni cerita kisah pegaga. Gambar pegaga kat atas tu sebenarnya pegaga yang aku baru petik dari taman mini kat depan rumah aku ni. Tanam dalam pasu je la. At least merasa jugak hasil cucuk tanam aku. Kejap lagi nak makan ngan sambal belacan. Khasiat pegaga: * menyegarkan badan * merawat pitam * mengurangkan berat […]

Majlis Hari Jadi Amir Haiqal

Majlis yang diplan secara Ad-Hoc 3 hari sebelum majlis ni, akhirnya berlangsung secara sederhana pada 20hb Mac 2008 dengan kehadiran rakan-rakan sekolah Amir Haiqal, jiran-jiran Desa Kolej, jiran-jiran lama di KK dulu dan sahabat emak dan ayah yang diraikan. Mula memang dah tak jadi nak buat, tapi atas desakan banyak pihak, buat jugak la. Nasib […]

Open House 4th November

Bila dah cancel plan nak buat Open House.. tetiba Kak Kin call Sabtu lepas nak buat datang ngan Wan Rumaizi. Apo laie.. pas tu terus gi pasar. Yang plan nak datang,Kay,KakShellie & Abang Fizie pastu aku jemput Imah, tapi yang datang Kak Kin, Wan dan Emi je.. hahahahahaha… takpe la.. at least ada yang sudi […]

Picnic di Port Dickson

Gambar-gambar time picnic di PD last week(8th Sept) Abang demam pulak hari picnic ni.Pagi-pagi bukan main lagi dia siapkan baju dan seluar untuk mandi kat pantai.Tetiba je dia demam sebelum bertolak. Sampai PD terus lunch dulu kat Teluk Kemang. Tapi aku tak suka nak gi pantai situ sebab ramai orang.So kitorang patah balik lepak kat […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AYAT 1000 DINAR



Universiti Teknologi Malaysia

.
rumah anak yatim

Pakar SMS




SUPER TIPS