Archive for June, 2009

Kerabu Sardin

Hari ni aku buat kerabu sardin je.¬† Senang. Takyah masak-masak. Stok sardin memang banyak. Maklumlah.. hubby aku ni peminat sardin. Semua masakan dia suruh buat berasaskan sardin. Pau sardin, karipap sardin, kari sardin.. banyak juga tu resepi guna sardin. Resepi ni aku tak ambik dari mana-mana, turun temurun dari family je. Ni lauk favourite mak […]

Donut Gebu

Resepi Donut Gebu (diambil dari Myresipi) 1 kilo tepung gandum 1 paket yeast ( jenama Mauripan) 1 1/2 mug air suam 1 sudu kecil gula 1 sudu¬† besar susu tepung 5 sudu besar planta 1 sudu besar kentang lecek gula halus/gula icing Cara-cara Bancuh yis dengan air suam dan gula. Kacau sampai berbuih dan ketepikan […]

Breakfast – Karipap Daging

Breakfast hari ni makan karipap daging. Intinya dah prepare sebab lebihan buat karipap sebelum ni. So pagi ni just uli tepung. Doh pun setiap kali buat mesti berbeza bahannya. Just nak tengok mana yang sedap dan memenuhi citarasa. Tapi quite ok la jugak doh hari ni. Rangup. Ni resepi doh: Tepung gandum Minyak masak(dipanaskan) – […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AYAT 1000 DINAR



Universiti Teknologi Malaysia

.
rumah anak yatim

Pakar SMS




SUPER TIPS