Archive for March, 2009

1st time ke Bazaar Petronita

Every weekend, ada je aktiviti kat sini. Sebenarnya bazaar ni bagi peluang kat warga Petronas untuk berniaga terutama makanan. So bolehla masak masakan Malaysia dan jual untuk semua. Maklumlah.. kalau nak buat sendiri memang malas kan. Bazaar kali ni ada kuih-muih, nasi lemak, nasi kerabu, laksam, soto, teh tarik, lai chee kang… sedap…. aiseh.. takde […]

Amir sambut birthday ke-7 di Khartoum

Kebetulan lepas seminggu kitorang sampai sini, Petronita nak anjurkan Birthday Party untuk kids yang lahir bulan February dan March. So, merasa la Muhd(Amir le ni) sambut birthday ramai-ramai kat Khartoum. Kek BESAARRRRR… cantek betul.. Muhd tengah terima hadiah/goodies dari penganjur Aida takde mood nak join party. Mengantuk sangat-sangat Aku lari dari party awal sikit. Aida […]

Inilah Khartoum!!!

Time jalan-jalan gi shopping, sempat snap beberapa pics.Boleh la nak tengok sikit-sikit. Aku pun belum khatam lagi pelajaran di Khartoum ni Click for larger image Burj Al-Fateh – Mercutanda terbaru Khartoum   Jambatan yang merentangi Sungai Nil Putih       Antara pemandangan di bandar Khartoum   Souk Makazi – salah satu pasar

Kediaman kami..

¬†   Sampai kat Khartoum Airport¬† lebih kurang pukul 6 petang. Flight dari Dubai ambil masa 4 jam. Security check kat sini memang ketat. setiap item yg kita bawa kastam akan check. Habis semua 17 kotak barang kami dibuka. Mujur dia tak check semua. kitorang last sekali keluar dari airport tu lebih kurang pukul 7.15malam. […]

Dubai jam 3 pagi

Kami tiba di Dubai Airport pukul 3 pagi. Tak ramai orang pun. Airport punya la besar. Nak berjalan ke mana pagi-pagi buta ni. Lepas settle semua urusan, kami terus ke Le Meridien Hotel sebab next flight pukul 3 petang.

Setelah menunggu 4 bulan untuk ke Sudan, akhirnya kami bertolak pada 13hb Mac 2009 jam 12.30 pagi. Alhamdulillah ramai yang hantar kami di KLIA walaupun waktu tu dah tengah malam. Family aku dari Taiping pun datang sama. Ramai yang tak tau kami nak bertolak malam ni sebab kami pun kelam kabut lepas dapat notis seminggu. […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AYAT 1000 DINAR



Universiti Teknologi Malaysia

.
rumah anak yatim

Pakar SMS




SUPER TIPS