Archive for July, 2008

Gulai Ikan Masin Terung Tumis Darat

Ni resepi mak aku. Favorite aku. Masakan ni biasanya guna Nenas atau Terung. Gulai Ikan Masin Terung Tumis Darat Bahan-bahan: 150 gm tulang ikan kurau/ikan talang masin 200 gm terung 2 biji kelapa(santan) 2 sudu besar serbuk rempah kari ikan 3 ulas bawang putih }dihiris dan di bahagi 2 6 ulas bawang merah }dihiris dan […]

Chinese eye test

Chinese eye test THIS IS BRILLIANT!!! If you cannot decipher anything, then try pulling the corner of your eyes as if you were Chinese. (Sepetkan mata anda) It works

Installing Love

Customer Service Rep: Can you install LOVE? Customer: I can do that. I’m not very technical, but I think I am ready to install now. What do I do first? CS Rep: The first step is to open your HEART. Have you located your HEART, ma’am? Customer: Yes, I have, but there are several programs […]

Petua Wanita Anggun, Sihat dan Menawan

Petua Cepat Dipinang (Ringan Jodoh) Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3 kali pada malam Jumaat. Air itu hendaklah dimandikan tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut. Penawar Resdung Petua yang paling mudah dan berkesan ialah dengan mengamalkan menyedut air ke dalam hidung (seperti sebelum […]

Baik solat daripada…

Just share info well,kenapa aku cakap gunakan perkataan solat dari menggunakan perkataan sembahyang?? ok,perkataan sembahyang itu sebenarnye bermaksud sembah tuhan dimana perkataan “yang” itu dalam bahasa sanskrit kuno bermaksud tuhan..jadi,kalau kite bercakap”jom kite g sembahyang,waktu da masuk” = “jom kite g sembah tuhan,waktu dah masuk” ayat ni mungkin tak kan membawa apa2 kesan,tapi,macam mana pulak […]

Vanilla Muffin

Teringin nak makan muffin lagi. Kali ni buat Vanilla muffin lak. Sedap. Rasa cam Kenny Rogers punye muffin. Ni Resepi: Vanilla muffin Bahan-bahan ( 2 dozen muffin ) 8 tbsp mentega, dicairkan 4 cawan tepung gandum 2 cawan gula 2 cawan susu segar 4 tbsp baking powder 1 tsp garam 2 biji telur 1 tbsp […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AYAT 1000 DINAR



Universiti Teknologi Malaysia

.
rumah anak yatim

Pakar SMS




SUPER TIPS